Këshilla

Sasitë e tepërta të pudrës, llakut dhe qerpikëve artificialë ua humbin tërë bukurinë

Sasitë e tepërta të pudrës, llakut dhe qerpikëve artificialë ua humbin tërë bukurinë
Sasitë e tepërta të bojëkuqit, apo korrektori i errët hidratues janë mënyrat më të shpejta që t’ju vërejë një mashkull, por për të keq. Kujdes duhet të keni edhe me pudrën, sepse ajo mund të lejë shenjë të zezë te jaka. Vazhdoni me përdorimin e ngjyrave të lehta, kurse sasinë e tepërt të grimit largojeni me një shpuzë të njomur.  Read More →

Antihidridët irritojnë gjithë lëkurën, pos zonës së syve

Antihidridët irritojnë gjithë lëkurën, pos zonës së syve
Nëse përdorni krem hidrant kualitativ për fytyrë, ndërkaq lëkura ju është e freskët dhe për nga tipi normale, ajo nuk do të dëmtojë zonën e syve. Në secilin rast tjetër duhet patjetër të përdorni kremin e posaçëm.  Read More →

Maska për rritjen e flokëve

Maska për rritjen e flokëve
Në varësi të standardeve të bukurisë, i cili gjeneron në një epokë të caktuar dhe personalitetin e saj të pazgjidhura, konsiderohet si një nga tiparet kryesore dinjitetin dhe personalitetin. Për flokët e gjatë si gratë dhe burrat treguan një rritje flokët e nivelit të njeriut morale dhe sociale – të gjatë të botuar zhvillimit të arsimuar, progresiv, shpirtërore e aristokracisë njerëzit e thjeshtë korotkostrizhennogo... 

Maskë për fytyrë “Avene”

Maskë për fytyrë “Avene”
Ky krem me këtë formulë të përbërjes zbut, hidraton dhe nuk e dëmton fare fytyrën tuaj. Shumë lehtë mund ta fshini me një facoletë të butë; thotë dermatologia nga Washingtoni, Elizabeth L. Tanz.  Read More →

Vitamina që i shpëton gjinjtë

Vitamina që i shpëton gjinjtë
Ndihma e preparateve vitaminoze. Megjithatë, vështirë është të merret sasia e nevojshme e vitaminës D nga këto burime, për ç’arsye profesionistët rekomandojnë përdorimin e çdoditshëm të këtyre preparateve. Që moti dihet dobia e vitaminës D për eshtra. Mirëpo, kjo vitaminë mund të jetë faktor me rëndësi edhe për mbrojtjen e gjinjve! Rreziku më i vogël.  Read More →

Ushqimi për buzëqeshje më të bukur

Ushqimi për buzëqeshje më të bukur
Ushqimi i errët dhe pijet mund t’i nxijnë dhëmbët tuaj. Në anën tjetër, ka ushqime që dhëmbët tuaj mund t’i bëjnë më të bukur dhe të ruajnë bardhësinë e tyre. Pemët dhe perimet e freskëta. Përtypja e mollës, karotës apo lulelakrës do të ndihmojë te pastrimi i dhëmbëve. Po ashtu do të ndihmojnë qarkullimin e pështymës, çka neutralizon acidet dhe kështu mbrohen dhëmbët.  Read More →

Banjë me vaj eterik të kamomilit

Banjë me vaj eterik të kamomilit
Me aromën e vet të lehtë dhe të këndshme, vaji eterik i kamomilit qetëson mendjen dhe relakson trupin. Përgatiteni një banjë me disa pika vaj dhe pak mjaltë dhe shijoni efektin relaksues. Banja do të qetësojë lëkurën tuaj të irrituar; të skuqur, të prirë ndaj alergjive. Ndërsa lëkurën e thatë do ta bëjë më të butë dhe elastike.  Read More →

Shëndeti varet nga ngjyra e flokëve?

Shëndeti varet nga ngjyra e flokëve?
Disa studime të ndryshme zbulojnë lidhjen mes ngjyrës së flokëve dhe shëndetit. Për shembull, femrat me flokë më të ndritshme, në fakt biondinat, kanë më shumë prirje për t’u sëmurë nga sëmundja e lidhur me plakjen dhe e cila gradualisht shkatërron pamjen qendrore.  Read More →

Njihuni me miqte e mire te bukurise suaj

Njihuni me miqte e mire te bukurise suaj
Njerezit, te cilet rriten sasine e konsumimit te frutave dhe perimeve per gjashte jave radhazi, ishin me terheqes se me pare. Shkencetaret e ‘ST Andrews University’ moren nen vezhgim 35 persona dhe i fotografuan ne fillim dhe ne fund te eksperimentit.  Read More →

Preparatet e higjienës shtëpiake të rrezikshme për fytyrën

Preparatet e higjienës shtëpiake të rrezikshme për fytyrën
Në disa sajte të rekomandohet përdorimi i preparateve të caktuara për pastrim, sepse ato përmbajnë të njëjtët përbërës sikurse preparatet kozmetike. Megjithatë, të gjithë dermatologët janë kundër këtij veprimi! Përdorimi i produkteve kimike për pastrimin e shtëpive në pastrimin dhe pilingun e fytyrës, është skajshmërisht i rrezikshëm. Përveç irritimit të lëkurës, këto preparate mund të shkaktojnë edhe plasaritje...