Këshilla

Të fshehësh skuqjen

Të fshehësh skuqjen
Për të fshehur njollat e kuqe mbi lëkurë, të shkaktuara nga të ftohtit, zgjidh një korrektor me nuancë të gjelbër. Në dimër lëkura tenton të skuqet (sidomos kur është e hollë dhe e ndjeshme). Ja dy zgjidhje:  Read More →

Trajtimi me lazer i strieve

Trajtimi me lazer i strieve
Në ditët tona, edhe me përparimet e mëdha në fushën e dermatologjisë, trajtimi përfundimtar i strieve nuk është i mundur. Shmangia e rritjes dhe rënies së shpejtë nga pesha mbetet një mjet i mirë parandalues, veçanërisht në adoleshentët dhe gratë shtatzana.  Read More →

Lëvorja e kastravecit qetësuese për lëkurën

Lëvorja e kastravecit qetësuese për lëkurën
Përveçse kanë aromë të këndshme dhe formë praktike, lëvorja e kastravecit vepron në mënyrë qetësuese mbi lëkurën. Qëroni kastravecin në lëvore të holla, vendosni ato për dhjetë minuta në një pjatë me ujë të ftohtë (vendosni në pjatë edhe disa kocka akulli), dhe pastaj vendosini mbi kapakë ose në gjithë fytyrën.  Read More →

Te jesh ne forme edhe ne moshen 50 vjece

Te jesh ne forme edhe ne moshen 50 vjece
Gjithmone e me shpesh mbetemi te mahnitur perpara fytyres dhe trupit ne nje gruaje jo me te re, per te cilat koha duket se nuk ka kaluar. Te qendrosh ne forme gjate pleqerise, tashme nuk eshte nje luks i rezervuar per yjet e televizonit dhe trashegimtaret e pasura.Pervec dhurates se nenes natyre, cdo zonje e planetit toke, duke ndjekur zakone te shendetshme mund t’i jape nje shpulle ose (goditje) morale zyres se regjistrimit duke shpalosur nje... 

Lëkura e errët gjatë shtatzënisë

Lëkura e errët gjatë shtatzënisë
A është lëkura juaj më e errët në disa vende?! Kjo është vetëm edhe një shenjë e shtatzënisë. Kloazma apo melazma, si dhe emrat tjerë, janë ndryshime fizike në lëkurë gjatë shtatzënisë. Lëkurës tuaj mund ti lajmërohen njolla ngjyrë kafe. Është vlerësuar që rreth 70 % të grave kanë kloazmë! Gratë me ten të errët janë më të ekspozuara ndaj kloazmës.  Read More →

Si të zgjidhësh problemet e lëkurës për pak ditë?

Si të zgjidhësh problemet e lëkurës për pak ditë?
Bukuria dhe shëndeti nuk mund të “krijohen” në pak ditë. Kujdesi për lëkurën dhe fytyrën, parandalimi i rrudhave, njollave dhe akneve nuk janë veprimtari që japin efekt brenda ditës. Gjithsesi, në situata të caktuara gjithkush përballohet me emergjenca – një party, një takim, një intervistë pune, etj.  Read More →

Trajtimi i celulitit

Trajtimi i celulitit
Duke qenë një problem i përhapur dhe jo i lehtë për tu menaxhuar, vazhdimisht bëhen përpjekje për të gjetur rrugë të trajtimit të celulitit. Një pjesë e trajtimeve japin efekte të kënaqshme në trajtimin e celulitit, disa trajtime japin efekte të pjesshme, ndërsa trajtime të tjera kanë rezultate të diskutueshme. Shkolla të caktuara e vendosin theksin e mjekimit tek masazhi, vakuumi dhe drenazhi limfatik. Ekspertë të tjerë... 

Ngjitësit e rrezikshëm për lëkurën

Ngjitësit e rrezikshëm për lëkurën
Lyerja e miteserit me ngjitës, dhe pastaj largimi i “shiritit” të tharë, është një variante shtëpiake e veprimit të ngjashëm me shiritat kozmetikë të pastrimit të lëkurës. Megjithatë, dermatologët në mënyrë kategorike kundërshtojnë përdorimin e ngjitësit për këtë qëllim, në radhë të parë për shkak të mundësisë së dëmtimit të lëkurës, që mund të shkaktojë dermatit- skuqje e pakëndshme dhe kruarje, sikurse... 

Qeskat e çajit qetësojnë lëkurën

Qeskat e çajit qetësojnë lëkurën
Vendosja e qeskave-filtër, të cilët më herët janë tretur në ujë të ftohtë, mbi kapakë, qetësojnë lëkurën. Përveçse këto kompresa të ftohta lehtësojnë ënjtjen, kafeina (e pranishme në çaj) ngushton enët e gjakut dhe në këtë mënyrë tërhiqet skuqja dhe ënjtja.  Read More →

Tetë dështimet më të mëdha kozmetike

Tetë dështimet më të mëdha kozmetike
Shpesh për shkak të dembelisë apo pakujdesisë i bëjmë disa gabime, të cilat kanë të bëjnë me higjienën personale dhe me pamjen tonë. Dëgjoni këshillat e dermatologëve, në mënyrë që ta dini se si të përkujdeseni për trupin tuaj dhe çka duhet të evitoni.  Read More →