Këshilla

Grejpfruti për ten rrezatues

Grejpfruti për ten rrezatues
Acidet nga kjo pemë janë preparate të cilat e pastrojnë lëkurën dhe e bëjnë atë të butë dhe shkëlqyese. Priteni grejpfrutin në gjysmë. Me gjysmat e tij fërkojeni lëkurën e fytyrës të pastruar paraprakisht. Acidet nga kjo pemë janë preparate të cilat e pastrojnë lëkurën dhe e bëjnë atë të butë dhe shkëlqyese. Për këtë arsye, kjo pemë është një nga përbërësit e kremrave për kujdes ndaj lëkurës.  Read More →

Kujdesi për lëkurën e foshnjes gjatë periudhës së dimrit

Kujdesi për lëkurën e foshnjes gjatë periudhës së dimrit
A është e nevojshme që gjatë dimrit të keni kujdes të posaçëm për lëkurën e foshnjes? Po. Ajri i ftohtë dhe i thatë, era, temperaturat e ulëta, iritojnë lëkurën e ndjeshme të foshnjes suaj. Ndryshimet e papritura të temperaturave (në shtëpi dhe jashtë) nuk i bëjnë mirë lëkurës së foshnjes suaj, prandaj në këtë periudhë shpesh shfaqen këto probleme, duhet ti kushtoni vëmendje veçanërisht lëkurës së fytyrës, duarve... 

A lidhet mënyra e saktë e të ushqyerit me rritjen e flokut?

A lidhet mënyra e saktë e të ushqyerit me rritjen e flokut?
Mënyra e ekuilibruar e të ushqyerit luan një rol të rëndësishëm në pamjen dhe zhvillimin e flokëve. Rënia e flokut përbën një nga problemet më të shpeshta të epokës moderne. Mesatarisht koka përmban rreth 200.000 fije flokësh. Çdo ditë bien 80-100 flokë, çka është një sasi normale.  Read More →

Pesë ushqime për lëkurë të shëndetshme

Pesë ushqime për lëkurë të shëndetshme
Ju mund të harxhoni gjysmën e pagës në serume e kremra, por asnjë nga këto nuk do të ndihmojë më shumë se ushqimi miqësor ndaj fytyrës. Natyrisht, lëkura juaj merr mjaft elemente ushqyese nga racionet që hani, por ja edhe disa që posaçërisht ju ndihmojnë për ta bërë lëkurën e fuqishme, të gjallë. Dr. Leslie Baumann, autore e librit “The Skin Type Solution” 1. Peshku: peshqit sikur janë salmoni, tilapia dhe kodi... 

Ja përse flokët bien më shumë në vjeshtë

Ja përse flokët bien më shumë në vjeshtë
Shkencëtarët suedezë thonë se flokët bien më shumë në stinën e vjeshtës.Një nga faktorët e jashtëm që ndikojnë negativisht, janë era dhe shiu. Sipas një studimi, ekspertët kanë vëzhguar 800 femra për një periudhë gjashtëvjeçare dhe kanë vërejtur se gjatë vjeshtës ato kanë humbur më shumë flokë.  Read More →

Një ditë dedikuar bukurisë

Një ditë dedikuar bukurisë
Kush ndihet e bukur, duket e bukur. E vërtetë, por nuk mund të mjaftohesh vetëm me kaq. Të paktën një herë në muaj lër gjithçka mënjanë dhe dedikoju vetes tënde. Merru me çdo pjesë të trupit. Që nga maja e thoit e deri te flokët, pa lënë pas dore asnjë detaj. Përkëdhelu dhe mos harro: për t’u ndier në formë, mjafton të gjesh harmoninë e brendshme, ndaj fillo të përgatitesh që një natë më parë.  Read More →

Mënyrat natyrale për lëkurë të ndritshme

Mënyrat natyrale për lëkurë të ndritshme
Ekspozimi i tepërt në diell, pa marrë parasysh nëse bëhet fjalë për stinën e verës apo të dimrit, mund të sjellë deri te njollat e errëta në lëkurë, të cilat nuk duken fare bukur. Lajmi i mirë është se këto ndryshime fare të padëshiruara nga lëkura mund t’i “fshini” në mënyrë krejt natyrale.  Read More →

Disa maska për flokë të tharë

Disa maska për flokë të tharë
Keni flokë të thatë edhe pse mbase i keni provuar të gjitha mënyrat e mundshme, dhe flokët tuaj kanë mbetur përsëri po të njëjtët? Sa herë që i krihni elektrizohen dhe nuk kanë fare shkëlqim? Ne sot do t’ju këshillojmë disa maska për flokët tuaj. Maskat e flokëve të përgatitura në shtëpi janë mënyra më e mirë dhe më ekonomike për ta zgjidhur problemin tuaj.  Read More →

Qelizat burimore ngadalësojnë plakjen

Qelizat burimore ngadalësojnë plakjen
Qelizat burimore mund të ndalin plakjen, madje edhe të zgjasin jetën për tri herë, pohojnë shkencëtarët. Eksperimenti në minj ka treguar që një injeksion me qeliza burimore zgjat jetën e tyre madje për tri herë. Po ashtu, me injektimin e qelizave burimore në organizmin e tyre, minjtë rriten më shumë se sa që rriten pa injektimin e qelizave burimore.  Read More →

Jogurt molle për flokë të dobëta

Jogurt molle për flokë të dobëta
Meqenëse bëhet fjalë për acid, jogurti i mollës do të largojë të gjitha shtresat e preparatit dhe nuk do t’i dëmtojë flokët. Jeni në hall sepse floku juaj është i dobët? Nuk keni ide se si të kujdeseni për të? Ja një recetë e lehtë që t’ju vie në ndihmë:  Read More →