Këshilla

Deformimet e flokëve

Deformimet e flokëve
Deformimet e përkohshme janë ato dëmtime të flokut që shkaktohen nga trajtimi i flokut të lagur. Kjo ndodh për shkak të trajtimit të flokëve të lagur me masha të nxehta, kremra flokësh ose fiksues forme. Përdorimi i tyre i përditshëm mund të sjellë me kalimin e kohës dhe dëmtime serioze të flokut të cilat do të kërkojnë ndërhyrjen mjekësore me vite të tëra për tu përmirësuar.  Read More →

Produktet kozmetike mund të dëmtojnë flokët

Produktet kozmetike mund të dëmtojnë flokët
Në të shumtën e rasteve pacientët mund të dëmtojnë flokët e tyre dhe nga frekuentimi i shpeshte dhe i kimikateve të ndryshme që shkaktojnë faktorët e jashtëm siç janë lyerja krehja etj. Dëmtime mekanike që mund të shfaqen nëpërmjet krehjes së shpeshtë dhe të fortë. Larjet e vazhdueshme (normale është larja 2 deri në 5 ditë ) me substanca detergjente të forta çojnë në rritje të dëmtimit të flokut , e humbje te shkëlqimit... 

Flokë të butë dhe të shëndetshëm

Flokë të butë dhe të shëndetshëm
Kemi pëlqyer pa masë shtresat super të gjata të Emmanuelle Chriqui, e cila me atë pamje magjepsëse ishte paraqitur në përvjetorin e 21-të të “Environmental Media Awards”.  E gjithë fshehtësia është te butësia dhe floku i saj i butë në prekje. Po ashtu, edhe ekspertët pajtohen se larja dy apo tri herë në ditë me shampon të pasur me vajra, kontribuon që flokut tuaj t’ia kenë lakmi gjithë të tjerët.  Read More →

Çokollata dhe ushqimi i yndyrshëm nuk shkaktojnë aknet

Çokollata dhe ushqimi i yndyrshëm nuk shkaktojnë aknet
Nuk ka dëshmi se si ndikon ndonjë ushqim për mirë ose keq në tenin tonë, prandaj nuk ka as dëshmi që çokollata shkakton akne. Nëse mezi përmbaheni për të ngrënë çokollatë, sepse keni frikë që do të prishë tenin tuaj, shkoni lirisht deri tek dollapi, nxirreni çokollatën dhe shijojeni atë sepse tenit tuaj nuk do t’i ndodhë absolutisht asgjë.  Read More →

Tretmani për largimin e qeskave

Tretmani për largimin e qeskave
Ka njerëz që qeskat e syve e përcjellin gjithë jetën, tek dikush shfaqen si pasojë e lodhjes, profesionalisht janë “murtajë” për ata që qëndrojnë para kompjuterit, ka me forma të fryra, të errëta dhe të “plota”. As qeskat e syve nuk janë të gjitha njësoj, sikurse edhe kremrat që i sanojnë ato. Secili prej nesh nganjëherë ka nevojë për një preparat kundër tyre, por cili do të ishte ai? Ja diçka më... 

Kujdes me vajrat eterike!

Kujdes me vajrat eterike!
Vajrat aromaterapeutike më shumë mund të dëmtojnë se sa të ndihmojnë, ka vërtetuar studimi tajlandez. Ekstraktet e bimëve, të cilat përdoren në banja, për masazhe dhe në sauna reagojnë në kontakt me ajrin dhe prodhojnë grimcat e vogla irrituese.  Read More →

20 këshilla për flokë të shëndosha

20 këshilla për flokë të shëndosha
Sa herë ke pasur rast të dëgjosh fjalën e urtë: “Bukuria buron nga brenda!? Kjo vlen edhe për bukurinë flokëve, sepse atë që e hamë (apo nuk e hamë) ndikon në pamjen e flokëve. Flokët patjetër duhet të furnizohem me sasi të mjaftueshme të lëndëve ushqyese dhe ndërtuese që janë tepër të domosdoshme për rritjen dhe cilësinë e tyre.  Read More →

Masazhi kinez

Masazhi kinez
Askush nuk e duron dhimbjen dhe lodhjen e në këto kushte mundohet të gjejë një zgjidhje. Dikush pi ndonjë hape, dikush tjetër zë shtratin, por ka edhe nga ata që bëjnë masazhe kineze. Këtë të fundit jo të gjithë munden ta shijojnë edhe pse ky lloj masazhi nuk është vetëm relaksues, por edhe kurues. Në vendin tonë ky trajtim ka filluar të njihet dhe praktikohet vetëm pas vitit 2005, por duket se target grupi që e praktikon... 

Mirembajtja e lekures ne moshat e ndryshme

Mirembajtja e lekures ne moshat e ndryshme
Lekura eshte nje prej organeve me te ndjeshme te organizmit te njeriut. Ajo eshte pasqyre e shprehjes sone te brendshme. Nder faktoret qe ndikojne ne tipin e lekures sone ne radhe te pare jane faktoret gjenetik, qe d.m.th trashegimia, pastaj veprimi edhe i faktoreve te tjere te cilet na percjellin pergjate jetes sone si: ushqyeshmeria, shprehite (pirja e duhanit, alkoolit), etj.  Read More →

10 kercime per te tonifikuar trupin

10 kercime per te tonifikuar trupin
Cfare ka me te mire sesa te jeni ne forme duke u zbavitur? Fal kercimit eshte e mundur te beni nje aktivitet fizik argetues dhe ne te njejten kohe te skalisni kofshet, te holloni belin dhe te tonifikoni abdominalet! E rendesishme eshte te zgjedhim nje kercimin qe na pelqen me shume dhe ne baze te nevojave tona. Kemi nevoje te humbasim peshe? Me mire burlesque! Duam te pasme si Pippa Middleton? Jepini me Hip hop!  Read More →