Këshilla

Trajtimi i celulitit

Trajtimi i celulitit
Duke qenë një problem i përhapur dhe jo i lehtë për tu menaxhuar, vazhdimisht bëhen përpjekje për të gjetur rrugë të trajtimit të celulitit. Një pjesë e trajtimeve japin efekte të kënaqshme në trajtimin e celulitit, disa trajtime japin efekte të pjesshme, ndërsa trajtime të tjera kanë rezultate të diskutueshme. Shkolla të caktuara e vendosin theksin e mjekimit tek masazhi, vakuumi dhe drenazhi limfatik. Ekspertë të tjerë... 

Ngjitësit e rrezikshëm për lëkurën

Ngjitësit e rrezikshëm për lëkurën
Lyerja e miteserit me ngjitës, dhe pastaj largimi i “shiritit” të tharë, është një variante shtëpiake e veprimit të ngjashëm me shiritat kozmetikë të pastrimit të lëkurës. Megjithatë, dermatologët në mënyrë kategorike kundërshtojnë përdorimin e ngjitësit për këtë qëllim, në radhë të parë për shkak të mundësisë së dëmtimit të lëkurës, që mund të shkaktojë dermatit- skuqje e pakëndshme dhe kruarje, sikurse... 

Qeskat e çajit qetësojnë lëkurën

Qeskat e çajit qetësojnë lëkurën
Vendosja e qeskave-filtër, të cilët më herët janë tretur në ujë të ftohtë, mbi kapakë, qetësojnë lëkurën. Përveçse këto kompresa të ftohta lehtësojnë ënjtjen, kafeina (e pranishme në çaj) ngushton enët e gjakut dhe në këtë mënyrë tërhiqet skuqja dhe ënjtja.  Read More →

Tetë dështimet më të mëdha kozmetike

Tetë dështimet më të mëdha kozmetike
Shpesh për shkak të dembelisë apo pakujdesisë i bëjmë disa gabime, të cilat kanë të bëjnë me higjienën personale dhe me pamjen tonë. Dëgjoni këshillat e dermatologëve, në mënyrë që ta dini se si të përkujdeseni për trupin tuaj dhe çka duhet të evitoni.  Read More →

Dimri i bën njerëzit më të vjetër

Dimri i bën njerëzit më të vjetër
Për shkak të ajrit të ftohtë dhe erërave, lëkura jonë, sidomos ajo rreth syve duket më e vjetër. Shkencëtarët britanikë thonë se sezoni dimëror i bën njerëzit më të vjetër për madje 4,7 vjet. Në studim kanë marrë pjesë 5.000 ferma, të moshës ndërmjet 27 deri 60-vjeç. Shkencëtarët kanë përcjellë ndryshimet gjatë katër stinëve të vitit.  Read More →

Super gjoks vetëm për 10 minuta

Super gjoks vetëm për 10 minuta
Dëshironi që të jenë të fortë dhe pak më të mëdhenj? Nëse është kështu, atëherë duhet t’u kushtoni vetëm dhjetë minuta në ditë, ndërsa me kalimin e kohës do të jeni gjithnjë e më pranë arritjes së qëllimit. Larja me ujë të ftohtë Shumica e femrave lahen me ujë të nxehtë, duke mos e ditur se uji i ftohtë mund t’i japë dukje më të bukur lëkurës. Nëse gjinjtë i lani me radhë, herë me ujë të nxehtë e herë... 

Produktet që parandalojnë plakjen

Produktet që parandalojnë plakjen
Është e gjatë lista e mineraleve, vitaminave dhe antioksiduesve që nevojiten për të parandaluar plakjen, por edhe lufta ndaj stresit është veçori mjaft themelore. Këto produkte, më së miri do të ishte që të konsumoheshin përmes ushqimit, pasi në këtë mënyrë shtojnë imunitetin.  Read More →

Receta bukurie nga Monica Bellucci

Receta bukurie nga Monica Bellucci
Aktorja më seksi e të gjitha kohëve, Monica Belucci, ka publikuar disa “sekrete” të vogla të bukurisë së saj, të cilat, siç thotë ajo, i mësoi nga gjyshja e saj. Bellucci është sikur vera, sa më e vjetër aq më e mirë. Edhe pse është në moshën 48 vjeçare aktorja italiane Monica Belluci aspak nuk turpërohet që të shfaqë trupin e saj.  Read More →

Pastrimi i lekures me avull

Pastrimi i lekures me avull
Pastrimi i lekures ne menyre te embell dhe ne te njejten kohe ne thellesi te saj behet nepermjet perdorimit te avullit. Nese nuk keni kohe te shkoni tek estetistja, mund ta beni dhe ju vete ne shtepine tuaj duke thithur avullin e ujit te ngroht. Ky sistem mund te perdoret per te gjithe trupin.  Read More →

Disa këshila për mirëmbajtje të fytyrës

Disa këshila për mirëmbajtje të fytyrës
Disa lloje të maskave më interesante per ju,që mund ti përgatisim vetë në kushte të shtëpisë. Vitrinat e dyqaneve janë plot me produkte për lëkuren dhe shumë prej tyre premtojnë heqjen e rrudhave, disa zbutjen e lëkurës e të tjera janë kundër acarimit dhe infektimit.  Read More →