Këshilla

Të mirat e vajit të trëndafilit

Të mirat e vajit të trëndafilit
Vaji i trëndafilit avullohet ngadalë kur vendoset në sipërfaqe të lëkurës. Efekti i aplikimit dhe i përdorimit të vajit të trëndafilit zgjat gati një javë. Trëndafili i cili përdoret në përpunimin e vajrave eterikë është Rosa damascena, i cili rritet në Turqi, Iran, Indi dhe Kinë.  Read More →

Vaskat e dushit me lëndë bimore, jep bukuri

Vaskat e dushit me lëndë bimore, jep bukuri
Një vaskë e bërë nga bimë si kanella, kamomili, trëndafili dhe disa bimë të tjera kanë dhënë rezultate të mira në kurimin e disa sëmundjeve të lëkurës. Persona me sëmundje lëkure, infeksione dhe njollat në lëkurë duhet të përdorin dushin me lëndë bimore. Specialistët në fushën e mjekësisë janë të mendimit se përdorimi i vaskave të dushit me lëndë bimorë ndihmon shumë në bukurinë dhe shëndetin e lëkurës së... 

Uji i nxehtë e thanë lëkurën

Uji i nxehtë e thanë lëkurën
Banjot me ujë shumë të nxehtë, cën prishin yndyrat e lëkurës dhe i hapin rrugë zhdukjes së lagështirës. Njerëzit duhet të kenë kujdes të mos bëjnë shpesh banjo me ujë shumë të nxehtë, sepse kështu prishin yndyrat e lëkurës dhe i hapin rrugë zhdukjes së lagështirës.  Read More →

Livanda për lëkurë të yndyrshme

Livanda për lëkurë të yndyrshme
Livanda është shumë e mirë për të hidratuar e pastruar lëkurat shumë të yndyrshme. Nëse dhe ti ke lëkurë të tillë, në darkë, para se të dalësh, përziej një lugë argjile me 3 lugë vaj esencial livande. Shtrije këtë përzierje mbi fytyrë dhe shpëlaje pas 10 minutash.  Read More →

Masazhi suedez, jo vetëm relaksues

Masazhi suedez, jo vetëm relaksues
Masazhi suedez praktikohet për relaksim dhe për të përmirësuar fluksin e energjisë dhe lëngjeve të trupit. Një masazh i veçantë i ofruar për herë të parë nga një doktor suedez, dr. Lang. Ky masazh bëhet në të gjithë trupin për rreth një orë dhe ushtrohet pa shkaktuar dhimbje.  Read More →

Gabimet më të shpeshta gjatë trajnimit të flokëve

Gabimet më të shpeshta gjatë trajnimit të flokëve
Flokët e kujdesur dhe të shëndetshme paraqesin adut për çdo vajzë. Por, të gjithë ne bëjmë gabime pa vetëdije gjatë trajnimit të flokut, që bëjnë më shumë dëm nga ajo që mund ta mendojmë. Ja cilat janë ato: - Pritje nga njëri deri te parukieri tjetër Kjo shprehi në mënyrë të veçantë vlen për vajzat me flokë të gjata të cilave edhe shkurtimi i flokëve me një centimetër u vjen keq. Përkundrazi, nëse doni ta mbani... 

20 keshilla per floke te bukura dhe te shendosha

20 keshilla per floke te bukura dhe te shendosha
Sa herë ke pasur rast të dëgjosh fjalën e urtë: “Bukuria buron nga brenda!? Kjo vlen edhe për bukurinë flokëve, sepse atë që e hamë (apo nuk e hamë) ndikon në pamjen e flokëve. Flokët patjetër duhet të furnizohem me sasi të mjaftueshme të lëndëve ushqyese dhe ndërtuese që janë tepër të domosdoshme për rritjen dhe cilësinë e tyre. Burimet më të mëdha të elementeve të tilla të rëndësishme gjenden në... 

A lahen flokët përditë?

A lahen flokët përditë?
Nuk ka një ligj që të thotë që floku duhet larë çdo ditë, ose jo. Shampoja në vetvete është një pastrues dhe ushqyes dhe është e nevojshme të përdoret. Shumë njerëz faktin që e lajnë kokën çdo ditë e kanë obsesion. Por duhet pasur parasysh, në rastin kur koka lahet përditë duhet të përdoret sa më pak shampo dhe gjithashtu asnjëherë nuk duhet të harrojmë që pas shampos të vendosim balsam, i cili duhet të jetë... 

Katër truqe për këmbë pa kallo

Katër truqe për këmbë pa kallo
Me siguri që ndonjëherë ju ka ndodhur të keni blerë këpucë dhe vetëm pasi që i keni veshur një herë, keni kuptuar që ju shkaktojnë kallo? Përveç kësaj keni paguar shumë të konsiderueshme të parave për të qenë tuajat dhe nuk dëshironi të ndaheni nga to… si t’ia bënit hallit? Nuk do t’i lini as në raft sigurisht!  Read More →

Sindroma e lëkurës së ndjeshme

Sindroma e lëkurës së ndjeshme
Rreth 52% të njerëzve përshkruajnë lëkurën e tyre si tepër të ndjeshme, ku shkak për këtë janë alergjitë e ndryshme, përbërësit kimikë në produktet për kujdes ndaj fytyrës. Lëkura tepër e ndjeshme mund të skuqet edhe pas larjes me ujë të çezmës, ku ky problem është duke u hasur te një numër gjithnjë e më i madh i njerëzve.  Read More →