Këshilla

Masazhi i duarve

Masazhi i duarve
Duke u përshëndetur me dikë, në mënyrë simbolike i ofroni qetësi dhe miqësi, ndërsa masazhi i duarve, mbi të gjitha, e shëron stresin suksesshëm. Që të relaksoheni, kaloni me anë të majave të gishtërinjve në mënyrë ritmike që nga karpi i dorës, në drejtim të gishtërinjve të dorës tjetër, e pastaj ktheheni në drejtim të kundërt.  Read More →

Maskat natyrale për flokë

Maskat natyrale për flokë
Para se të pikëlloheni me pozitën e flokëve tuaj, shkoni në kuzhinë dhe provoni këto zgjidhje të thjeshta, në mënyrë që flokëve tuaj t’u kthehet shkëlqimi në mënyrë natyrale. Dielli, era, uji i njelmët, ndotja e ajrit dhe kimikatet janë vetëm disa elemente që ndikojnë në humbjen e shkëlqimit të flokëve gjatë ditës.  Read More →

Disa gjërat që nuk duhet t’ia fshehim mjekut

Disa gjërat që nuk duhet t’ia fshehim mjekut
Kur ju dhemb fyti, keni temperaturë të lartë nga ndonjë virus apo ju ka dalë ndonjë njollë e çuditshme në këmbë, gjëja e parë që ju vjen ndër mend është këshillimi me një specialist. Të shkosh te mjeku për t’i treguar shqetësimet që na mundojnë nuk përbën asnjë problem për shumicën prej nesh, përkundrazi të bën të ndihesh më mirë, sepse do të mund të gjesh një zgjidhje për problemin tënd.  Read More →

Flokë të bukur edhe në plazh ja këshillat magjik

Flokë të bukur edhe në plazh ja këshillat magjik
Dëshira e cdo femre është të ketë flokë të shëndetshëm para dhe pas plazhit. Po si arrihet kjo? Duhet thënë se flokët gjatë gjithë vitit janë nën presionin e pluhurit, të ftohtit, tymit të duhanit e shumë mënyrave të ndryshme ttë të trajtuarit. Ndërsa në verë iu shtohet më shumë edhe prania e diellit, uji i kripur i detit dhe klori. Por me disa përkujdesje të vogla do të mund ti sjellësh në formë. Noël de Casanove,... 

Higjiena e tepërt nuk rekomandohet

Higjiena e tepërt nuk rekomandohet
Llojet e alergjive janë gjithnjë më të shpeshta: gjithnjë më shumë njerëz reagojnë në gjësende fare të rëndomta siç janë për shembull pendlat ose qimet e kafshëve, ndërsa simptomat e kësaj janë kroma, lotët, puçërrzat ose në formën më të rëndë astma. Është e dhënë brengosëse se alergjisë i nënshtrohet çdo i treti fëmijë. Para dhjetë vjetëve ka pasur për gjysmë më pak fëmijë alergjikë. Përse? Dikur konsiderohej... 

Regjimi i një lëkure të bukur

Regjimi i një lëkure të bukur
Rekomandohet regjim i veçantë i të ushqyeri për lloje të ndryshme lëkurash. Kam lëkurë të thatë Kremrat nuk mjaftojnë gjithmonë për ta përmirësuar lëkurën e thatë. Hidratimi është mënyra më e mirë, pra të marrësh dhe të ruash ujin nën një shtresë lipidesh. Në këtë moment luajnë rol të rëndësishëm dy acide të yndyrshme: omega 3 dhe 4. Të parët aktivizojnë qarkullimin dhe sigurojnë elasticitetin e venave, ndërsa... 

Aplikimi i mbrojtësve kundër diellit

Aplikimi i mbrojtësve kundër diellit
Janë të shumtë produktet që përmbajnë faktorë mbrojtës (fondatina, hidratues dhe madje edhe pudra e presuar). Pyetje vijuese është: si duhet të aplikohen këto produkte? Çështja kryesore për çdo krem të besueshëm (SPF të paktën 15 dhe përbërës që mundësojnë mbrojtje nga rrezet UVA) është aplikimi në sasi të mjaftueshme.  Read More →

Maska me livandë

Maska me livandë
Ka ndikim reklaksues dhe qetëson, prandaj livanda rekomandohet kundër skuqjeve në fytyrë. E qetëson lëkurën e dëmtuar, pas rrezitjes. Receta: Përgatitet çaji prej 10 gr lulesh të liuvandës dhe 5 g lulesh të mëllagës. Lihet të ftohet dhe kullohet. Përzihen 2 lugë çaji me 3 lugë jogurt dhe mbahen në fytyrë për 20 minuta  Read More →

Trajtim natyral i flokëve me mollë jeshile

Trajtim natyral i flokëve me mollë jeshile
Flokët janë dëmtuar nga plazhi? Shumë e thjeshtë. Pasi të ktheheni nga pushimet verore trajtoji flokun tuaj me molle jeshile. Për stilistin milanez Luciano Colombo, produktet natyrore janë mënyra më e mirë për të trajtuar flokët e dëmtuar nga dielli dhe deti.  Read More →

Njiheni lëkurën tuaj

Njiheni lëkurën tuaj
Shkoni te dermatologu, i cili me kontrollim do të vërtetojë lagështinë e lëkurës, tajitjen e sebumit, thartirën e lëkurës, elasticitetin, tendosjen. • E thatë: Për shkak të mungesës së ujit (dehidrimit) dhe tajitjes së pamjaftueshme të sebumit, lëkura është e hollë, e ndjeshme, lehtë ngacmohet dhe qërohet. Shumë lehtë reagon në ndikime të jashtme. Është e hollë, skuqet lehtë. • E yndyrshme: është me shkëlqim dhe...