Si të kemi dhëmbë të bardhe?

Si të kemi dhëmbë të bardhe?Smalti eshte nje shtrese minerale i cili vesh dentinen dhe mbron dhembet.

Gjithesesi, zmalti prishet me lehtesi, mbi te gjitha nga furca e dhembeve kur perdoret ne menyre agresive, apo kur keni nje diet ushqimore shume acide, apo ne vartesi te pastes se dhembeve.

Por ngjyra e dhembeve varet dhe sipas tipit te personit: ne disa raste tentojne te shkojne drejt ngjyres se verdhe, ndersa disa te tjere kane fatin te kene dhembe te bardhe.

Por mund te limitoni apo evitoni zverdhjen e dhembeve duke ndjekur disa rregulla: mos konsumoni vere te kuqe, mos pini duhan, jo kafe dhe aciditete. Kafeje dhe cajrat me ngjyre ngjyrosin dhembet por nuk i sulmojne deri ne thellesi.

Fatal error: Allowed memory size of 2147483648 bytes exhausted (tried to allocate 1000000000033 bytes) in /home/sporti/public_html/sekretebukurie.com/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 395